18/12/2023

Vinté aniversari de la Xarxa

La Xarxa fa vint anyets

En la Xarxa estem de celebració: fem 20 anys. L’any 2003, un grup de valents va decidir que la Comunitat Valenciana necessitava una associació de traductors i intèrprets professionals específica. Van estudiar la situació per veure què hi podien aportar, van veure com treballaven altres associacions nacionals i internacionals, van formalitzar-ne els estatuts i, després de fer-ne tota la paperassa, en gener del 2004 van començar a existir oficialment i legal. No és poca cosa muntar una associació des de zero i els ho agraïm des de la distància.

Ha plogut molt des d’aquella època, especialment pel que fa al que s’anomenaven «noves tecnologies», amb la «traducció assistida per ordinador», els glossaris i les cerques en línia o el correu electrònic. Hui dia, parlem amb naturalitat de xarxes socials, de traducció automàtica, de generació automàtica de textos, d’assistents virtuals i de la IA com a canvi de paradigma. Tanmateix, per molta innovació que hi haja, traductors, intèrprets i correctors continuarem sent imprescindibles i part de la nostra comesa com a associació és fer que aquesta realitat es valore i es respecte

La nostra missió va ser i continua sent la següent, ja que són necessitats atemporals:

  • Promoure, fomentar i desenvolupar el perfil professional dels traductors i intèrprets de la Comunitat Valenciana.
  • Fomentar i desenvolupar l’intercanvi d’informació entre els membres i actuar com a xarxa de suport mutu.
  • Contactar per mitjà de les vies reglamentàries, i eventualment col·laborar, amb els organismes i les entitats que els membres consideren oportuns, tant del sector públic com del privat.
  • Organitzar les activitats que es consideren oportunes.

Amb motiu d’aquest vinté aniversari, hem renovat la nostra imatge i, concretament, el nostre logotip, que ara és bilingüe. Així mateix, al llarg dels pròxims mesos, el nostre web tornarà a estar disponible en valencià, després de la renovació total que se’n va fer el 2022. 

A més, tenim material promocional nou amb el qual enorgullir-nos del nostre llegat.

Gràcies per continuar acompanyant-nos al llarg dels anys. Esperem celebrar els pròxims aniversaris al vostre costat.